קוסטה ריקה ידועה בפולי קפה הערביקה האיכותיים שלה. המיקרו-אקלים הייחודי של המדינה, האדמה הוולקנית והמסירות לשיטות חקלאות בר-קיימא תורמים לטעמים ולמאפיינים יוצאי הדופן של הקפה שלו. הנה כמה פרטים על זני קפה מקוסטה ריקה:
1. Tarrazú: Tarrazú הוא אזור ידוע לגידול קפה בקוסטה ריקה, הממוקם באזור ההר המרכזי. קפה מבית Tarrazú זוכה להערכה רבה בזכות איכותו יוצאת הדופן. הוא ידוע בחומציות הבהירה שלו, הגוף הבינוני והטעמים המורכבים שלו. קפה Tarrazú מפגין לעתים קרובות תווים של הדרים, שוקולד ותת גוון פרחוני
2. Tres Ríos: Tres Ríos
הוא אזור קפה בולט נוסף בקוסטה ריקה. הוא ממוקם בחלק המרכזי של המדינה, ליד עיר הבירה, סן חוזה. קפה של Tres Ríos ידוע בחומציות הבהירה שלו, הגוף הבינוני והטעמים המאוזנים שלו. לעתים קרובות הוא מציג תווים של הדרים, פירות יער וקרמל.
3. Heredia: Heredia הוא אזור קפה הממוקם ברמות המרכזיות של קוסטה ריקה. קפה מבית Heredia מאופיין בגופו הבינוני, בחומציות בהירה ובטעמים פירותיים. לעתים קרובות הוא מציג תווים של פירות טרופיים, פירות יער ושוקולד.
4. West Valley: אזור West Valley בקוסטה ריקה ידוע בייצור קפה איכותי. הוא מקיף אזורי משנה שונים, כולל נאראנג'ו ופלמארס. קפה מהעמק המערבי ידוע בחומציות הבהירה, הגוף הבינוני והטעמים המורכבים שלו. לעתים קרובות הוא מציג תווים של הדרים, פירות אבן ותת גוון פרחוני.
5. ברונקה: אזור ברונקה נמצא בחלקה הדרומי של קוסטה ריקה, בסמוך לגבול עם פנמה. קפה מבית Brunca ידוע בגופו המלא, בחומציות הנמוכה ובטעמיו העשירים. לעתים קרובות הוא מציג תווים של שוקולד, אגוזים וקרמל.
אלו הן רק כמה דוגמאות של זני הקפה והאזורים בקוסטה ריקה. לכל אזור יש מאפיינים ייחודיים משלו, המושפעים מגורמים כמו גובה, אקלים והרכב הקרקע. קפה קוסטה ריקני זוכה להערכה רבה בזכות איכותו יוצאת הדופן, ולמדינה יש מוניטין חזק של ייצור קפה מיוחד.
תגובות
הוסף רשומת תגובה