ניקוי מכונת קפה

 


מכונת קפה טוחנת פולי קפה למשרד מלון חדר אוכל



איך לנקות מכונת קפה קפסולות ואוטומטיות טוחנות פולי קפה 


מכונות קפה, כמו כל מכשיר חשמלי אחר המשמש להכנת מזון ומשקאות, דורשות טיפול וניקוי קבועים. אי תחזוקה תקינה של מכונת קפה והזנחת ניקוי מרכיביה השונים עלולים לגרום ליחסי קפה לא מאוזנים, טמפרטורות מים לא תקינות ועוד מגוון בעיות שבסופו של דבר פוגעות בטעם הקפה. יתרה מכך, אם מכונת קפה נשארת לא נקייה, היא עלולה בסופו של דבר להתקלקל ותוחלת חיים קצרה מהצפוי.


עם המגוון העצום של מכונות קפה הקיימות היום בשוק, אי אפשר לספק מדריך תחזוקה יחידני שכן כל מכונה מורכבת מחלקים שונים ומחייבת שיטת ניקוי ייחודית. לכן, אם רכשתם מכונת קפה מקצועית או אוטומטית\קפסולות , מומלץ מאוד לעיין היטב בחוברת ההוראות המצורפת. שימו לב היטב לא רק להוראות התפעול אלא גם, ובאופן מכריע, להנחיות הטיפול והניקיון.


ניקוי אבנית - המים בישראל, דווקא במדינת ישראל, מסווגים כמים "קשים". המשמעות היא שבחימום במכונת קפה נוצרת אבנית המצטברת בחלקים שונים ועלולה להוביל למגוון בעיות. בעיות אלו כוללות הכנסת חלקיקי אבנית לקפה, מה שעלול להשפיע לרעה על טעמו ועלול להשפיע על בריאותכם לאורך זמן. הצטברות אבנית יכולה גם לגרום לחסימת צינור בתוך המכונה, אבל תקלה משמעותית היא שאבנית נוצרת על ''גוף חימום'' עצמו מה שגורם לחימום יתר שלו ובסוף לגרום לשריפתו וקצר,מה שמקצר את תוחלת החיים שלה. כדי להקל על בעיות אלו, חיוני לנקות את האבנית באופן קבוע באמצעות חומר ניקוי. 


חומר ניקו נגד אבנית למכונות קפה


איך עושים את זה ?? לוקחים חומר ניקוי אבנית שמתאים לניקוי מכונות קפה מכניסים למיכל מים , אם זה חומר נוזלי אז ביחס 3\1 חומר ניקוי ל3\2 מים או שקית אבקה 

ואז לוחצים על כפטור ''אספרסו'' עד שמים  במיכל מים נגמרים, לאחר מכן שוטפים מיכל מים וממלאים שוב וחוזרים על אותה פעולה על מנת לשטוף חומר ניקוי ממערכת .



 

ניקוי מיכל מים (אם יש) יש לנקות ידנית את מיכל המים של מכונת הקפה פעם בשבוע. הימנע מלנקות אותו במדיח כלים, כי זה יגרום לעיוות של מיכל מים או לסדקים בגלל חום  . כל שעליך לעשות הוא לשטוף את המיכל ביסודיות תחת מים זורמים ולוודא שהוא יבש לחלוטין לפני השימוש הבא בו, במיחד אם אתם נוסעים לחופשה תיבשו מיכל מים כמו שצריך שלא יווצר ירקת .


ניקוי ציוד  היקפי ניקוי הכי פשוט זה של כוס הקצפה חיצוני, כל מה שנחוץ זה לשטוף מים וסבון בסום כל שימוש .

כוס הקצפה דורשת קצת יותר פעולות כמו ניקוי כוס הקצפה ולפעול לפי הוראת יצרן לניקוי כוס חלב 

*** חשוב***

לא להשאיר חלב בכוס הקצפה להרבה זמן גם עם אתם שמים אותו במקרר


נעבור לניקוי מערכת חלב של מכונות אוטומטיות טוחנות פולי קפה, אם אתם מקציפים חלב עם סטימר, מנגבים סטימר עם מטלית לחה ומשחררים לחץ על מנת להעיף שאריות חלב מתוך צינור.

אם חלב עובר דרך צינור סיליקון בסוף כל שימוש (אם אין שימוש תדיר בחלב) לשים בכוס מים חמים ולהפעיל סטימר כך שיוציא רק חלב, מה שבעצם היה שבמקום חלב דרך צינור סיליקון יעברו מים חמים ויוציאו שאריות חלב.

***מומלץ***

להחליף צינור סיליקון מדי פעם



רוצים לקבל עוד טיפים יעילים? מוזמנים להתקשר ל-EspressoTime.online  
0503436888 ( יעוץ חינם )



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מקינטה מכונת קפה ראשונה ונפוצה